Kosten en vergoedingen

  • Kennismaking gratis (20 min)
  • Intake 120 euro (60 min)
  • Sessie 100 euro (45 min)

Psychologiepraktijk Amsterdam Centrum heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Toch worden de kosten voor de behandeling vaak vergoed, zeker als er ook sprake is van een diagnose. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van je zorgverzekeraar heb je een verwijzing nodig van je huisarts. Na een sessie ontvang je van ons een nota. Deze nota declareer je vervolgens zelf bij je zorgverzekeraar.

Je krijgt via restitutie 50 tot 100% terug van je verzekeraar. Het onvergoede deel dien je zelf te betalen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je verzekeraar en het type van je zorgpolis. Als je een restitutiepolis hebt, krijgt je het marktconforme tarief meestal wel volledig vergoed. Wanneer de behandeling vanuit je aanvullende verzekering wordt vergoed, wordt je eigen risico niet aangesproken (minimaal 385).

Wanneer er geen sprake is van een diagnose die valt onder de vastgestelde verzekerde zorg (OVP) wordt de behandeling niet vergoed. Een verwijzing van de huisarts is dan niet nodig.